Urban Resort

Ruimte begane grond LELY (0.25b) beschikbaar vanaf september

Broedplaats LELY is een internationale broedplaats in een monumentaal voormalig schoolgebouw waar individuele kunstenaars wonen en werken en waar enkele culturele instellingen huizen zoals De Appel die tentoonstellingen en andere programma’s organiseert in de toonaangevende aula. Ook vind je er partijen als CircusLab en Open Embassy.

Aan de oostzijde van dit monumentale pand komt vanaf 1 september een ruimte vrij op de begane grond. Op deze gang zitten verschillende autonome kunstenaars. De ruimte die vrij komt is ongeveer 47m2 groot en is geschikt als plek om bijvoorbeeld te delen of voor een kunstenaar die groter maar niet al te hoog werk maakt.

Kale huur                        €    224,53
Servicekosten               €    137,14
———————————————————–
Totaal (excl. btw)       €    361,67

Interesse? Stuur een mailtje naar quirina@urbanresort.nl o.v.v. het ruimtenummer. Vertel kort iets over je/jullie werk en waarom je denkt een toffe toevoeging te zijn aan LELY.

Bezichtigingen zijn in kleine groepjes mogelijk en vinden plaats op maandag 16 augustus vanaf 15:00 uur. Let op: het bezichtigings tijdslot dient te worden bevestigd.

Urban Resort

CAWA-ruimte broedplaats de KAZERNE

Per 1 september komt werkruimte KAZ 1.07 van 24m2 vrij in Broedplaats de KAZERNE op de eerste verdieping.

Voor deze ruimte zijn we op zoek naar iemand die bereid is om de CAWA toetsing te doen.

In deze voormalig Brandweerkazerne zijn maar liefst 18 studio’s voor creatieve ondernemers, kunstenaars en culturele organisaties in hartje Zuidoost. Daarnaast is er een muziekproductie ruimte, buurtwerkplaats, flex-werkplekken, (buurt)podium, buurtkeuken, koffiebar en sportzaal in het gebouw. Broedplaats de KAZERNE is goed te bereiken op 5 minuten loopafstand vanaf metrostation Reigersbos.

Een positieve CAWA toetsing is een vereiste om in aanmerking te komen voor deze werkruimte. Om je CAWA-toetsing in orde te maken moet je een Basistoets indienen. Dit verloopt via Ateliers en broedplaatsen Amsterdam (ABA). De eerstvolgende deadline voor het aanleveren van de documenten bij de ABA is 19 juli. 

 

Kale huur          € 165,32
Servicekosten € 52,56
BTW 21%           € 45,75
——————————————–
Totaal                € 263,63

Interesse?
Stuur een mailtje naar ryan@urbanresort.nl voor meer informatie. 

Urban Resort

Groot klaslokaal met berging L1.13 westzijde LELY

Broedplaats LELY is een internationale broedplaats in een monumentaal voormalig schoolgebouw waar individuele kunstenaars wonen en werken en waar enkele culturele instellingen huizen zoals De Appel die tentoonstellingen en andere programma’s organiseert in de toonaangevende aula. Ook vind je er partijen als CircusLab en Open Embassy.

Aan de westzijde van dit monumentale pand komen twee ruimtes vrij. Op deze gang zitten theater- en dansinstellingen Dood Paard en ISH Dance Collective. L1.13 is de grootste beschikbare ruimte op de eerste verdieping die per 1 augustus vrijkomt. Een voormalig klaslokaal van ongeveer 50 m2 met grote ramen op het Zuiden en een berging van nog eens ruim 8 m2.

Kale huur                        €    517,05
Servicekosten               €    193,16
———————————————————–
Totaal (excl. btw)       €    710,21

Interesse? Stuur een mailtje naar quirina@urbanresort.nl!

Bezichtigingen zijn 1 op 1 per organisatie mogelijk.

Extra bezichtigingen: donderdag 22 juli vanaf 15:00 uur

Geef je op via de mail en vertel kort iets over je/jullie werk en waarom je denkt een toffe toevoeging te zijn aan de eerste verdieping van LELY. Let op: het bezichtigings tijdslot dient te worden bevestigd gezien de 1 op 1 planning.

Urban Resort

Verschillende atelierruimtes beschikbaar in de vernieuwde VLUGT

De VLUGT: een warm cultureel nest waar wordt gebroed, geproduceerd en geprogrammeerd. Het gebouw wordt op dit moment verbouwd en herontwikkeld tot een nieuwe, frisse broedplaats die de komende 10 jaar vooruit kan en zijn stempel kan blijven zetten op de buurt. Meer informatie over de vernieuwde VLUGT lees je hier.

Lees hieronder meer over de atelierruimtes in de VLUGT of download de handout (dezelfde tekst) in pdf: UR handout de VLUGT

 

CREËREN IN DE VLUGT

Na de verbouwing komen er deze zomer CAWA-atelierruimtes vrij in het broedplaatsdeel van De VLUGT. Wij zoeken voor deze werkruimtes  maatschappelijk instellingen en kunstenaars die aansluiting vinden bij de ambities van De VLUGT:

–   Je bent een lokale creatieve ondernemer, woonachtig in Geuzenveld-Slotermeer, of hebt een affiniteit met de buurt.

–   Je draagt, naast je eigen werkzaamheden, bij, of wilt zelf programma ontwikkelen, in de VLUGT op het gebied van talentontwikkeling, culturele programmering of de buurtfunctie. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld een workshop voor jongeren, een buurtgerichte activiteit of een bijdragen aan het artistieke programma.

–    Je wilt gebruik maken van de faciliteiten in het gebouw. Je ziet bijvoorbeeld mogelijkheden om lessen te geven in een van de workshopruimtes, je werkt aan een theaterstuk in een van de oefenruimtes of geeft een lezing in de theaterzaal.

 

Huurders dragen bij aan de ambities van de VLUGT:
–    Jongeren: Actief zijn op het gebied van talentontwikkeling, jongerenwerk of educatie
–   Buurtfunctie: Bij willen dragen aan een divers en laagdrempelige karakter van de Vlugt
–    Culturele programmering: Programma willen ontwikkelen met betrekking op de bewoners van Nieuw-West.

 

Ateliers

Alle ruimtes zijn hoog en licht en voorzien van internet en elektrapunten. De ruimtes worden casco opgeleverd. Huurder is zelf verantwoordelijk voor vloeren, schilderwerk en inrichting. De ruimtes zijn niet geschikt voor de productie van muziek  en er mag niet gewoond worden.  

Werkruimtes voor 2 of 3 CAWA getoetste kunstenaars

2de verdieping 

*Voor deze ruimtes zijn minimaal twee en maximaal drie CAWA getoetste personen nodig op het contract.

Contractvoorwaarden

 • –   Huurcontracten worden aangegaan voor 3 jaar. Na dit termijn volgt een evaluatie met mogelijkheid op verlenging. 
 • –   Als huurder kun je elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van twee maanden.
 • –   Borgsom is twee maanden huur + servicekosten.
 • –   Onder servicekosten wordt verstaan: een voorschot voor het gebruik van gas, water, elektriciteit en internet en schoonmaak van de algemene ruimtes. Deze kosten worden jaarlijks verrekend naar aanleiding van het daadwerkelijk verbruik.
  –   Het pand is 24/7 beschikbaar; als huurder krijg je een sleutel van de voordeur.  
 • –   In Broedplaats de VLUGT mag niet gewoond worden.
 • –   De ruimtes zijn niet geschikt voor het produceren van muziek. 

 

CAWA

Voor de aangeboden ruimtes geldt dat een positieve CAWA toetsing verplicht is. Aan broedplaatsen worden subsidies verleend om de huurprijzen betaalbaar te houden. Om te voorkomen dat andere doelgroepen daar onbedoeld gebruik van maken toetst de CAWA-commissie of je (beroepsmatig) kunstenaar bent. Om in aanmerking te komen voor een werkruimte in Broedplaats DeVLUGT moet je positief getoetst worden als kunstenaar middels de basistoets. Registreren kost €25,-. Houd er rekening mee dat je onder de inkomensgrens blijft van €38.035,- per jaar. 

Om je te kunnen aanmelden voldoe je (o.a) aan de CAWA voorwaarden: je bent afgestudeerd aan een kunstvakopleiding en professioneel werkzaam in een creatief beroep. CAWA hanteert een basistoets en een toptoets. De basistoets is voldoende. Lees hier de CAWA handleiding van Urban Resort.

Voldoe je niet aan de CAWA voorwaarden, maar sluit je praktijk wel goed aan bij de ambities van de Vlugt? Graag gaan we dan met jou in overleg, er is de mogelijkheid om een ruimte zonder de CAWA toets aan te bieden. Er geldt dan wel een ander huurtarief. 

Meld je aan voor een bezichting

De bezichtigingen zijn op 14 en 15 juli. De bezichtigingen zijn op afspraak vanwege de corona-maatregelen. Stuur een mail  naar shai@urbanresort.nl  om een afspraak te maken.

Selectie procedure

Als je enthousiast bent na het zien van de plek, meld je dan snel bij ons aan. Op basis van de ingestuurde motivaties en het profiel van de broedplaats maken we een selectie, mogelijk nodigen we mensen uit voor een (online) selectiegesprek. De aanmeldprocedure gaat in drie stappen:

 • 1. Aanmeldformulier voor Urban Resort

Registreer je in het contactenbestand van Urban Resort via de website indien je dat nog niet gedaan hebt: www.urbanresort.nl/aanmelden.

2. Motivatie & ruimte voorkeur voor Urban Resort
Stuur je motivatie en ruimte voorkeuren op vóór 21 juni naar shai@urbanresort.nl
Denk bij het schrijven van je motivatie aan de volgende zaken:

 • –   Wat zijn je werkzaamheden, hoe ga je de ruimte gebruiken, hoe vaak zal je aanwezig zijn? 
 • –   Waarom wil jij je vestigen in de VLUGT? 
 • –   Hoe wil jij bijdragen aan de doelstellingen van de Vlugt en haar community?
 • –   Wat voor een programmering zou je willen doen bij de Vlugt. 
 • –   Geef ook je voorkeur aan voor welke ruimte je graag in aanmerking wilt komen. Wij zullen niet altijd iedereen zijn

  of haar voorkeurs ruimte kunnen toekennen, geef daarom ook een tweede keuze op.
  – Als je je aanmeldt voor een tweepersoons/driepersoons CAWA ruimte, dan zijn we ook benieuwd naar je mede aanvrager(s)!

3. Aanmelden voor CAWA
De deadline voor de toetsing is op 21 juni. Let op, het hele proces van registreren, aanmelden en toetsen kan een tot twee weken in beslag nemen. Wij adviseren het aanmelden van de toetsing zo snel mogelijk te doen. Mocht je geen positieve uitslag ontvangen, dan kunnen wij je geen ruimte aanbieden.

4. Selectie
Op basis van de motivatie en (eventuele) gesprekken zullen we een selectie maken. Oplevering van de ruimte zal begin juli zijn.

Let op!: Deadline voor inleveren van de motivatie en aanmelding voor de CAWA is 21 juni

 

Vragen?

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Dat kan met Shai Langen via shai@urbanresort.nl.

Urban Resort

Lichte, gloednieuwe, gedeelde werkruimtes in LYCKA

* The information about the registration procedure is, unfortunately, only available in Dutch. 

Heb je altijd al deel uit willen maken van een kunstenaars community? Ben je een artiest die inspiratie put uit onverwachte ontmoetingen of geniet je ervan je stempel te drukken op je omgeving? Zie je jezelf wel exposeren, workshops geven of events organiseren in de Buurtkamer? In LYCKA gaan creatief en sociaal hand in hand. Wij zoeken makers en kunstenaars die zich willen vestigen in broedplaats LYCKA en mee willen bouwen aan Sloterdijk als nieuwe stadswijk.

Woontoren & broedplaats LYCKA biedt ruimte voor zo’n 40 (jonge) CAWA-kunstenaarsDe broedplaats in LYCKA bestaat uit 7 ateliers en een ruime & lichte, multifunctionele Buurtkamer. De 4 ateliers die zich op de begane grond bevinden hebben een kleine buitenruimte en op de eerste verdieping liggen nog 3 lichte en ruime ateliers. In totaal is er in de broedplaats werkplek voor 15 pioniers. Dus reageer snel!

Mogelijkheden

De werkruimtes kunnen met 2 of 3 CAWA getoetste kunstenaars worden gehuurd. Je kan je alleen gezamenlijk aanmelden voor de gedeelde werkruimtes. Zie onderstaande tabel voor de indeling. De prijzen zijn weergeven per twee (of drie) personen, dus per persoon kom je maar rond de 200 euro p.p. uit!

Om je te kunnen aanmelden voldoe je (o.a) aan de CAWA voorwaarden: je bent afgestudeerd aan een kunstvakopleiding en professioneel werkzaam in een creatief beroep. CAWA hanteert een basistoets en een toptoets. De basistoets is voldoende. Lees hier ook de CAWA handleiding van Urban Resort.

De werkruimtes

* Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW en onder voorbehoud van kleine (afrondings)verschillen.

** Voor ruimte 1.3 geldt dat een van beide huurders van de ruimte een CAWA getoetste kunstenaar moet zijn, de andere huurder hoeft niet aan de eisen voor CAWA te voldoen. 

 

Borg: er geldt voor iedere werkruimte een borg van tweemaal het totaalbedrag (huur plus voorschot GWL).

Plattegronden

Bekijk de plattegronden van de afzondelijke ruimtes hier.

 

Begane grond broedplaats hier:1ste verdieping broedplaats hier:

 

Doorstroombeleid

Wij hanteren een doorstroombeleid: de werkruimtes worden verhuurd met een werkruimtecontract voor 3 jaar, met mogelijkheid tot een verlenging van nog eens 2 jaar. Huurders kunnen tussentijds uiteraard opzeggen met een opzegtermijn van 2 maanden. Na deze vijf jaar vindt een selectieronde plaats waarbij de zittende huurders zich ook weer kandidaat kunnen stellen, maar waarbij minimaal 3 van de 7 ruimtes beschikbaar zullen komen voor nieuwe huurders.

Geplande oplevering van de broedplaats: eind oktober 2021

Interesse?

Meld je dan aan voor een bezichtiging door een email te sturen aan quirina@urbanresort.nlDe bezichtigingen vinden plaats op 17 augustus aan het einde van de middag.

Lees hier verder alles over hoe je in aanmerking komt voor een WERKRUIMTE  in LYCKA én volg eventueel het STAPPENPLAN om je aan te melden.

 

Vragen

Voor vragen mail Quirina Geijsen Quirina@urbanresort.nl.

We helpen je graag in het aanmeld proces. Check ook onze Vragen & Antwoorden voor meer informatie.

Urban Resort

Theaterzaal, Productiestudio & Meetingroom VLUGT

 

DANSGEZELSCHAPPEN, THEATERMAKERS, PRESENTATOREN & DOCENTEN OPGELET!

Vanaf juli 2021 Beschikt De Vlugt over een grote zaal, twee productiestudio’s en meerdere vergader/workshop ruimtes die door partijen van buitenaf gehuurd kunnen worden. Alle zalen zijn uiterst flexibel in te richten en te gebruiken voor velerlei doeleinden.

Bijvoorbeeld:

-> Jij bent theatermaker en je hebt voor twee maanden een repetitieruimte nodig waar je ook enkele try-outs kan spelen.

-> Jouw dansgezelschap zoekt voor de zomerperiode een studio om een voorstelling met jongeren te maken en uit te voeren.

-> Uw hogeschool wil een heel studiejaar op woensdag- en vrijdagmiddag danscolleges geven in een productiestudio.

-> Uw maatschappelijke instelling wil een lezingenreeks houden over internationale vrouwenrechten.

-> Uw startup heeft nog geen vaste locatie en huurt voor de d duur van een week een vergaderzaal om daar potentiele partners te ontvangen.

 

BEKIJK HIER DE BROCHURE MET ALLE MOGELIJKHEDEN!

LEES HIER MEER OVER DE VLUGT!

 

Voorstel op maat

Bij de verhuur van onze zalen maken wij gebruik van verschillende tarieven voor kunstenaars en culturele ondernemers, maatschappelijke organisaties en commercie?le instellingen.Voor informatie over tarieven of een voorstel op maat kunt u contact opnemen met Shai Langen via shai@urbanresort.nl

 

Algemeen

De Vlugt is rolstoeltoegankelijk. Onze theaterzaal bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een lift.De Vlugt beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. Parkeren aan de Burgemeester de Vlugtlaan en in de achterliggende woonwijken is gratis voor maximaal twee uur.In het hele gebouw is beveiligd draadloos internet aanwezig.

 

Partijen die aansluiting hebben met het profiel van de broedplaats, het talentontwikkelingsprogramma of het volwassenen programma hebben een streepje voor, maar deze binding is geen vereiste om in De Vlugt te kunnen huren.

Urban Resort

(Sociaal)onder-nemer gezocht ! Ondersteunende horeca Broedplaats de VLUGT

Download de BROCHURE de VLUGT voor meer informatie over onze ideale kandidaat!

Meer informatie en/of het maken van een afspraak voor een bezichtiging, neem dan contact op met Shai Langen via shai@urbanresort.nl of 020-6937575.

 

 

 

Urban Resort

Geluidsstudio VKG

Een gezellige en betaalbare studio te huur in Broedplaats VKG voor een dagdeel of zelfs voor meerdere dagen!
Beschikbaar voor het schrijven, opnemen, mixen, masteren, oefenen en het genieten van muziek. Voor meer info over de apparatuur en het huren van de ruimte klik hier.

Klik op de PDF om ‘m te vergroten. Bij vragen; stuur een DM op Instagram (zie icoontje rechts boven deze tekst).


Urban Resort

Medehuurder gezocht voor muziekstudio in VLUGT

Zeer nette frisse opgeruimde en goed klinkende geïsoleerde oefenruimte te huur voor een solist of muziekdocent. Deze ruimte heeft een zwevende vloer en dubbele doos-in-doos constructie, daglicht, akoestisch getuned dmv diverse absorptie, dispersie technieken. De ruimte laat geen geluid door van de andere pandgebruikers en andere pandgebruikers zullen geen last hebben van jou. In de ruimte wordt niet gerookt of gegeten.

De ruimte heeft een eigen schone stroomgroep met powerconditioner, luchtbehandeling en een plekje om thee en koffie te zetten, in de gang net buiten de ruimte naast de deur. In deze ruimte is een Vocal Booth en twee Amp Rooms gebouwd. De Vocal Booth kun je in overleg gebruiken, de Amp Rooms en kabelkar niet. De ruimte is de Live Room van Studio Amsterdam en daarom wil de Studio gebruik kunnen maken van de ruimte als zij dat nodig heeft. Dit gaat uiteraard in overleg en prettige samenwerking.

De opendag is op 18 juli. 

Bij contact ga ik er van uit dat je serieus bent, je aan afspraken houdt en gezellig bent.

Reageren kan via: studioamsterdam.eu@gmail.com

Broedplaats VLUGT
Burgemeester de Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam

Urban Resort

Geluidstudio VKG

Green Studios Amsterdam is te huur per dagdeel en voor vaste dagen!
Een volledig uitgeruste repetitieruimte / opnamestudio in de kelder van Broedplaats VKG. Een live-ruimte met vier kleinere opnamecabines verbonden met een master-controlekamer, uitgerust met 32 opnametracks van Universal Audio / Midas-kwaliteit en een breed scala aan microfoons en versterkers.

Naast de uitrusting en ervaring heeft de studio een “muzikant vriendelijke” sfeer. Voeg daar de geweldige koffie boven en goedkope parkeergelegenheid bij het hotel aan toe en het is gemakkelijk te zien waarom Green Studios de perfecte plek is voor allerlei muziekprojecten.

Luister naar de geluidsfragmenten van onze thuisproducenten op onze website en neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

—————————————————————————–

Green Studios Amsterdam is for rent per day or for fixed dates.

A fully-equipped, rehearsal room / recording studio. It consists of a spacious live room, with 4 smaller recording booths connected to a master control room.

 
Check the website for more info. www.greenstudios.nl