Urban Resort

Organisatie

Urban Resort

Create your portfolio

Urban Resort launched its new corporate identity and website. A website where you will get your own portfolio page. Not only you’ll be able to easily find other creatives to work with, potential clients will also be able to find you within a few clicks.

Any questions, or do you experience trouble with uploading? Send us an email: publiciteit@urbanresort.nl

 • You can find your clientcode on your invoice and in your email (for tenants). Subtenants who don't receive invoices can find their clientcode in their email only (also check your spam box just in case.)
 • Here you can write a short bio (max. 2000 characters) about who you are and what you do. If possible write this in English, but Dutch is also OK.
 • This is a picture of you! (max. 2MB)
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png.
 • Upload some pictures of high quality of your work or studio.
  Sleep bestanden hierheen of
 • You can add URL's to services like Vimeo, YouTube or Soundcloud here. They will automatically be embedded on your profile page! For instance 'http://youtube.com/watch?v=videoid' will be embedded in the right way.
  Nieuwe rij toevoegen
 • Maximum of 1 selection.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.

Urban Resort

Over Fort Knox

Laat de naam je niet misleiden. Fort Knox klinkt misschien als een Middeleeuwse burcht met een Middeleeuws gezelschap, maar in werkelijkheid is het een klein terrein met zelfgebouwde ateliers op het Zeeburgereiland. De huurders zijn een vaste groep creatieve zelfstandigen en ambachtslieden. Samen vormen zij een kleurrijke kunstenaarsbroedplaats, op deze nog onontgonnen plek in Amsterdam.

Geschiedenis Fort Knox

Meer dan 25 jaar geleden stond kunstenaar Dok van Winsen aan de wieg van deze broedplaats. Hij maakte hier onder meer de Gaudi- achtige banken die al jaren zitplaats bieden aan toeristen op de Nieuwmarkt.

In 2012 vertrok van Winsen met atelier en al naar Frankrijk en kreeg Urban Resort de plek in beheer. Oude en nieuwe huurders hebben sinds die tijd Fort Knox gemaakt tot wat het nu is: een klein, creatief paradijsje met hardwerkende, gemotiveerde kunstenaars en andere creatievelingen.

De huurders zorgen er samen voor dat het terrein altijd in beweging en ontwikkeling is: een verwilderd stukje tuin kan binnen een paar weken tijd zijn omgebouwd tot moestuin of een gezamenlijke overdekte werkplaats. Er wordt zoveel mogelijk met gebruikte en gevonden materialen gebouwd. Deze veelzijdige inventiviteit maakt Fort Knox tot een professioneel zooitje (on)geregeld, een unieke plek in Amsterdam.

Urban Resort

Over Lizzy

Nieuwe broedplaats Lizzy opent in september 2017

Lizzy was ooit een jongerencentrum in de Pijp. Nu krijgt jong muziektalent er de ruimte om te experimenteren. Van buiten ziet deze muzikale broedplaats er misschien gesloten uit, maar binnenin bruist het. Allerlei soorten geluidsmakers verzamelen zich in Lizzy. De nieuwste broedplaats van Urban Resort.

Meld je nu aan!

September 2017 opent Lizzy haar deuren. Er zijn 11 werkruimten in het gebouw en een kleine gemeenschappelijke ruimte. Acht ruimten kunnen door muziekmakers geschikt worden gemaakt voor geluidsproductie. In de overige drie ruimten is plaats voor kunstenaars, bedrijven, buurtorganisatie, collectieven die graag werken en verbindingen leggen in een muzikale omgeving.

Lizzy is:

– Een ruimten van tussen 20-40m2 voor €300 tot €450 huur per maand tot 2022. – 8x kans je eigen studio te bouwen – 3x kans op een atelierruimte – De mogelijkheid om onderdeel te worden van een collectief aan (muziek)makers op een unieke locatie in Amsterdam – Talent ontmoeten en cultiveren; en gezamenlijk een plek neerzetten In Lizzy bouw je met elkaar aan je ideale werkplek. Lizzy is uitnodigend naar de buurt en de stad. In Lizzy ontstaan nieuwe samenwerkingen, kan je experimenteren, disciplines overschrijden en je talent ontwikkelen.

Kijkdag en bezichtigingen

Geïnteresseerd? Vul zo snel mogelijk het aanmeldformulier in. Er worden meerdere kijkdagen gepland en je wordt na aanmelding uitgenodigd voor een bezichtiging. Op Zaterdag 17 juni tussen 13-16 uur is de feestelijke open kijkdag. Kom kijken naar de mogelijkheden die Lizzy biedt! Het adres is Lizzy Ansinghstraat 86. Ook voor de open kijkdag is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Stuur een mailtje naar Wessel .

Aanmelden voor een ruimte in 3 stappen

Als je enthousiast bent na het zien van de plek, dan moet je je voor 1 juli 2017 volledig aanmelden. Je kan je als individu aanmelden of als groep. De aanmeldprocedure gaat in drie stappen: 1. Aanmeldformulier Vul het aanmeldformulier in als je dit nog niet gedaan hebt. 2. CAWA Zorg dat de hoofdhuurder zo snel mogelijk en uiterlijk 1 juli deze twee CAWA formulieren ingevuld heeft. CAWA registratieformulier CAWA toetsingsformulier De CAWA commissie toetst of je beroepsmatig kunstenaar bent of afgestudeerd bent van een kunstopleiding. Om in aanmerking te komen voor een ruimte in Broedplaats Lizzy moet je positief getoetst worden als kunstenaar. Registeren kost €25.- Bij het toetsingsformulier kan je kiezen voor de basistoets of de toptoets. Mocht je in aanmerking komen voor de toptoets dan is dit een pre bij de selectie. Houd er rekening mee dat je ook inkomensgegevens moet aanleveren om te bewijzen dat je niet meer dan € 36.165,- verdient. Vragen over de CAWA kan je richten tot Martin Janssen. 3. Motivatiebrief Stuur je motivatiebrief uiterlijk 1 juli naar Urban Resort. Op basis van de motivatiebrieven en plannen nodigen we mensen uit voor een selectiegesprek. Voeg aan je motivatiebrief een pdf uitdraai van je CAWA toetsingsformulier en je CV toe. Geef in je motivatiebrief aan: – Waarom je een ruimte wilt huren in Lizzy. Is het bijvoorbeeld belangrijk voor je ontwikkeling/carrière? – Wat je kan doen voor Lizzy. Ben je een klusser? Wil je samenwerkingen aangaan en hoe? Wil je gezamenlijke projecten opzetten? – Wat je binding is met de buurt/stad. Hoe ga je hiermee een verbinding aan? – Hoe je ervoor wilt zorgen dat Lizzy een open plek wordt voor buurt en/of stad? Denk aan lessen, open dagen, kleine evenementen. – Naar welke ruimten je interesse uitgaat, 1ste en 2de keuze. Als je je met een aantal mensen uit je netwerk wilt aanmelden dan kan dat: – Geef dan aan waarom jullie samen willen werken in broedplaats Lizzy. Wat levert deze samenwerking op voor de rest van de broedplaats? Als je denkt dat het noodzakelijk is om je ruimte te isoleren stel dan ook een verbouwplan op met: -Tekening/plattegrond, materialen, uitvoering en investeringskosten -Hoe ga je de kosten financieren (een begroting)

Selectie

Als je positief getoetst wordt door de CAWA vindt selectie plaats op basis van je/jullie motivatie en het eventuele verbouwplan. In je motivatie letten we op kwaliteit, betrokkenheid, behoefte, samenwerking, enthousiasme, participatie, diversiteit, buurtgerichtheid en haalbaarheid.

   

Urban Resort

Over VKG

Tot op de dag van vandaag wordt in het oude Volkskrantgebouw geschiedenis geschreven. Nu in de vorm van uiteenlopende werkprojecten, optredens en andere creatieve happenings. Na het vertrek van de Volkskrant in 2007 betrok Urban Resort het pand met honderden creatieven. Na 6 jaar volledig als broedplaats te zijn gevuld, verhuisde Broedplaats VKG in 2013 naar de achtervleugel.

De broedplaats telt ruim 3000 m2 en bestaat uit 84 ateliers, muziekstudio’s en kantoren. Broedplaats VKG is inmiddels onderdeel van het Volkshotel, met een hotel, café, restaurant, club en flexwerkplek in het voorgebouw. In plaats van de ooit geplande sloop, behoudt het pand haar culturele en creatieve functie. Ontmoetingen en samenwerking blijven binnen het gebouw centraal staan.

 

 

Ortelius Drew

(c) Iona Hogendoorn

Urban Resort

Over Wijk 7

In een voormalige school, waar jongeren leerden zelfstandig te wonen, doen nu jong en oud tal van ervaringen op. In Wijk7 in de Bijlmermeer worden namelijk schilder-, yoga- en muzieklessen georganiseerd. Maar ook concerten en exposities. Net zo divers als de activiteiten zijn de bewoners. De jongste bewoner is 2 maanden, de oudste 73 jaar oud. De leefgemeenschap bestaat uit 18 kunstenaars, docenten én tuiniers. Want Wijk 7 heeft ook een moestuin en een bijenkast.

Urban Resort

Over Tugela 85

In een van de meest diverse buurten van Amsterdam, is er een plek zo divers als de buurt zelf. Tugela85 bestaat uit 15 kunstenaars en creatieve professionals. Samen beheren en ontwikkelen zij de broedplaats en de moestuin. Ook organiseren zij wekelijks allerlei activiteiten onder de naam LOKAAL85. T85 heeft hiermee een relevante en bloeiende ontmoetingsplek gecreëerd in de wijk. Dat is nog eens Community Art.

Urban Resort

Over SUP

Deze voormalige opvang voor verslaafden biedt nu een thuis aan allerlei creatieve starters. Een mix van kunstenaars, creatieven en culturele en maatschappelijke initiatieven. Van dansers tot theatermakers en van ontwerpers tot muzikanten: zeker 100 creatieven vinden een betaalbare woon- en/of werkruimte aan het Surinameplein. De 62 creatieven in 7 woonwerkgroepen maken broedplaats SUP tot een bijzonder pand, met veel programmering en onderlinge samenwerkingen.

Voor Urban Resort is SUP de eerste broedplaats waar op grotere schaal huurders werken én wonen.

Urban Resort

Over Station Westerdok

Station Westerdok is een unieke broedplaats, waar 17 betaalbare nieuwbouwateliers zijn verdeeld over Westerdokseiland, ten westen van het Centraal Station. Je vindt er een mix van kunst in al zijn facetten en culturele dienstverlening.

Uiteenlopende huurders dus: van ruimtelijk ontwerpers tot beeldend kunstenaars, van bedrijfstheater tot vernieuwende collectieven. Het bereik is al even divers: van tekencursussen voor buurtkinderen tot de internationale creatieve scene.

Urban Resort

Over LELY

Broedplaats LELY vind je in het oude Calvijn College, een bouwkundig icoon in Amsterdam, ontworpen door Ben Ingwersen. LELY biedt 47 woonwerkruimtes en 30 werkruimtes. Een plek waar kunstenaars hun ideeën laten ontkiemen. Waar ondernemers voet aan de grond krijgen. Waar internationale kunstenaars en vluchtelingen met een verblijfstatus mogen aarden. En ook: waar culturele programma’s het licht zien. De prachtige aula van het gebouw biedt namelijk ruimte voor lezingen, exposities, optredens en meer. Met huurders als STEIM en De Appel is LELY een onmisbare plek in de stad.

Jessie Yingying Gong