Expo | 2 Unlimited | De Appel

https://www.facebook.com/events/150723395780491/

2 UNLIMITED
30 mei | 18:00 | De Appel | Broedplaats LELY

In de tentoonstelling 2 UNLIMITED worden kunstenaars en creatieve denkers die momenteel in Amsterdam wonen en werken uitgenodigd te reflecteren op nieuwe kritische denkbeelden rond gemeenschap, ontwerp en taal.

Iedereen is welkom op 30 mei voor de opening van 2 UNLIMITED een tentoonstelling en publieksprogramma over het artistieke leven in Amsterdam vandaag. Het project brengt kunstenaars, kritische denkers en ontwerpers samen die van de stad hun thuis maken, ondanks het feit dat de gastvrijheid van Amsterdam steeds vaker onder druk komt te staan. In deze eerste editie worden artistieke praktijken belicht waarin de begrippen gemeenschap en communicatie centraal staan, die niet starten vanuit een reactieve, maar een proactieve positie, en waarin plaatsgebonden activiteiten en ideeën centrale elementen zijn.

Het tentoonstellingsproject, dat zich uitstrekt over de zomer van 2018 met meerdere multidisciplinaire events, presenteert een breed scala aan artistieke werkwijzen, waaronder performance, beeldhouwkunst, design, geluid, artistiek onderzoek, taal en meer. De kunstenaars in deze tentoonstelling hebben verschillende achtergronden, benaderingen en esthetische gevoeligheden, maar zijn onderling verbonden door een even productieve als kritische houding.

:: 2 UNLIMITED is Cecilia Bengtsson, Em’Kal Eyongakpa, Amelia Groom, Zhana Ivanova, Ja Ja Ja Nee Nee Nee, Remy Jungerman, Patricia Kaersenhout, Aimée Zito Lema, Antonis Pittas, Werker Collective, en meer…

:: Curators van 2 UNLIMITED zijn Rachael Rakes en Niels Van Tomme.