Urban Resort

Organisatie

Urban Resort

Create your portfolio

Urban Resort launched its new corporate identity and website. A website where you will get your own portfolio page. Not only you’ll be able to easily find other creatives to work with, potential clients will also be able to find you within a few clicks.

Any questions, or do you experience trouble with uploading? Send us an email: publiciteit@urbanresort.nl[:en]Urban Resort launched its new corporate identity and website. A website where you will get your own portfolio page. Not only you’ll be able to easily find other creatives to work with, potential clients will also be able to find you within a few clicks.

Any questions, or do you experience trouble with uploading? Send us an email: publiciteit@urbanresort.nl

 • You can find your clientcode on your invoice and in your email (for tenants). Subtenants who don't receive invoices can find their clientcode in their email only (also check your spam box just in case.)
 • Here you can write a short bio (max. 2000 characters) about who you are and what you do. If possible write this in English, but Dutch is also OK.
 • This is a picture of you! (max. 2MB)
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png.
 • Upload some pictures of high quality of your work or studio.
  Sleep bestanden hierheen of
 • You can add URL's to services like Vimeo, YouTube or Soundcloud here. They will automatically be embedded on your profile page! For instance 'http://youtube.com/watch?v=videoid' will be embedded in the right way.
  Nieuwe rij toevoegen
 • Maximum of 1 selection.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.

Urban Resort

Over Fort Knox

Laat de naam je niet misleiden. Fort Knox klinkt misschien als een Middeleeuwse burcht met een Middeleeuws gezelschap, maar in werkelijkheid is het een klein terrein met zelfgebouwde ateliers op het Zeeburgereiland. De huurders zijn een vaste groep creatieve zelfstandigen en ambachtslieden. Samen vormen zij een kleurrijke kunstenaarsbroedplaats, op deze nog onontgonnen plek in Amsterdam.

Geschiedenis Fort Knox

Meer dan 25 jaar geleden stond kunstenaar Dok van Winsen aan de wieg van deze broedplaats. Hij maakte hier onder meer de Gaudi- achtige banken die al jaren zitplaats bieden aan toeristen op de Nieuwmarkt.

In 2012 vertrok van Winsen met atelier en al naar Frankrijk en kreeg Urban Resort de plek in beheer. Oude en nieuwe huurders hebben sinds die tijd Fort Knox gemaakt tot wat het nu is: een klein, creatief paradijsje met hardwerkende, gemotiveerde kunstenaars en andere creatievelingen.

De huurders zorgen er samen voor dat het terrein altijd in beweging en ontwikkeling is: een verwilderd stukje tuin kan binnen een paar weken tijd zijn omgebouwd tot moestuin of een gezamenlijke overdekte werkplaats. Er wordt zoveel mogelijk met gebruikte en gevonden materialen gebouwd. Deze veelzijdige inventiviteit maakt Fort Knox tot een professioneel zooitje (on)geregeld, een unieke plek in Amsterdam.

 

Urban Resort

Over Lizzy

Lizzy was vroeger een jongerencentrum in de Pijp. Jong muziektalent krijgt nu ruimte om te experimenteren in deze muzikale broedplaats.

Van de buitenkant ziet het gebouw er misschien gesloten uit, maar aan de binnenkant leeft het volop. Allerlei soorten geluidsmakers verzamelen zich in deze nieuwste broedplaats van Urban Resort.

 

Urban Resort

Over VKG

Tot op de dag van vandaag wordt in het oude Volkskrantgebouw geschiedenis geschreven. Nu in de vorm van uiteenlopende werkprojecten, optredens en andere creatieve happenings. Na het vertrek van de Volkskrant in 2007 betrok Urban Resort het pand met honderden creatieven. Na 6 jaar volledig als broedplaats te zijn gevuld, verhuisde Broedplaats VKG in 2013 naar de achtervleugel.

De broedplaats telt ruim 3000 m2 en bestaat uit 84 ateliers, muziekstudio’s en kantoren. Broedplaats VKG is inmiddels onderdeel van het Volkshotel, met een hotel, café, restaurant, club en flexwerkplek in het voorgebouw. In plaats van de ooit geplande sloop, behoudt het pand haar culturele en creatieve functie. Ontmoetingen en samenwerking blijven binnen het gebouw centraal staan.

Ortelius Drew

(c) Iona Hogendoorn

Urban Resort

Over Wijk 7

In een voormalige school, waar jongeren leerden zelfstandig te wonen, doen nu jong en oud tal van ervaringen op. In Wijk7 in de Bijlmermeer worden namelijk schilder-, yoga- en muzieklessen georganiseerd. Maar ook concerten en exposities. Net zo divers als de activiteiten zijn de bewoners. De jongste bewoner is 2 maanden, de oudste 73 jaar oud. De leefgemeenschap bestaat uit 18 kunstenaars, docenten én tuiniers. Want Wijk 7 heeft ook een moestuin en een bijenkast.

Urban Resort

Over Tugela 85

In een van de meest diverse buurten van Amsterdam, is er een plek zo divers als de buurt zelf. Tugela85 bestaat uit 15 kunstenaars en creatieve professionals. Samen beheren en ontwikkelen zij de broedplaats en de moestuin. Ook organiseren zij wekelijks allerlei activiteiten onder de naam LOKAAL85. T85 heeft hiermee een relevante en bloeiende ontmoetingsplek gecreëerd in de wijk. Dat is nog eens Community Art.

Urban Resort

Over SUP

Deze voormalige opvang voor verslaafden biedt nu een thuis aan allerlei creatieve starters. Een mix van kunstenaars, creatieven en culturele en maatschappelijke initiatieven. Van dansers tot theatermakers en van ontwerpers tot muzikanten: zeker 100 creatieven vinden een betaalbare woon- en/of werkruimte aan het Surinameplein. De 62 creatieven in 7 woonwerkgroepen maken broedplaats SUP tot een bijzonder pand, met veel programmering en onderlinge samenwerkingen.

Voor Urban Resort is SUP de eerste broedplaats waar op grotere schaal huurders werken én wonen.

Urban Resort

Over Station Westerdok

Station Westerdok is een unieke broedplaats, waar 17 betaalbare nieuwbouwateliers zijn verdeeld over Westerdokseiland, ten westen van het Centraal Station. Je vindt er een mix van kunst in al zijn facetten en culturele dienstverlening.

Uiteenlopende huurders dus: van ruimtelijk ontwerpers tot beeldend kunstenaars, van bedrijfstheater tot vernieuwende collectieven. Het bereik is al even divers: van tekencursussen voor buurtkinderen tot de internationale creatieve scene.

Urban Resort

Over LELY

Broedplaats LELY vind je in het oude Calvijn College, een bouwkundig icoon in Amsterdam, ontworpen door Ben Ingwersen. LELY biedt 47 woonwerkruimtes en 30 werkruimtes. Een plek waar kunstenaars hun ideeën laten ontkiemen. Waar ondernemers voet aan de grond krijgen. Waar internationale kunstenaars en vluchtelingen met een verblijfstatus mogen aarden. En ook: waar culturele programma’s het licht zien. De prachtige aula van het gebouw biedt namelijk ruimte voor lezingen, exposities, optredens en meer. Met huurders als STEIM en De Appel is LELY een onmisbare plek in de stad.

Jessie Yingying Gong