50 ateliers beschikbaar

Op zoek naar een atelier of werkplek binnen een creatieve community? Op dit moment zijn er meer dan 50 ateliers beschikbaar, we starten met drie nieuwe broedplaatsen. Daarnaast is er ruimte voor meer dan tien nieuwe huurders in het Volkshotel.

    1. Lees hier meer over de verschillende broedplaatsen die we ontwikkelen: Broedplaats STUART in Diemen, Broedplaats KOCH in Watergraafsmeer, Broedplaats Remise in de Czaar Peterbuurt (let op: maar 1 grote ruimte beschikbaar) en Broedplaats VKG in het Volkshotel, in Amsterdam Oost.
    2. Meld je aan voor een bezichtiging, zie hieronder voor de data en locaties. Daar ontvang je meer informatie over de verdere procedure. Let op: aanmelden van te voren is verplicht!

DATA/TIJDEN BEZICHTIGINGEN

Broedplaats Stuart
Weesperstraat 106, Diemen
Woensdagen om 16.30u of om 17.30u
Aanmelden bij: marijke@urbanresort.nl

Broedplaats Koch
Robert Kochplantsoen 19, Amsterdam
Dinsdagen om 17u of om 18u (vanaf oktober)
Aanmelden bij: marijke@urbanresort.nl

Broedplaats VKG / Volkshotel
Wibautstraat 150, Amsterdam
Dinsdagen om 16.30u en donderdagen om 17u
Aanmelden bij: stefanie@urbanresort.nl

Broedplaats Remise
Tweede Leeghwaterstraat 5b, Amsterdam
Alleen op afspraak.
Mail: marijke@urbanresort.nl

DEADLINES

Voor Broedplaats STUART en Broedplaats VKG/Volkshotel geldt:
Ronde 1: deadline 21 september. De eerste plekken vergeven we al in deze ronde.
Ronde 2: deadline 26 oktober. Het kan zijn dat er minder keuze is deze tweede ronde.

Voor Broedplaats KOCH geldt:
Ronde 1: deadline 26 oktober.

Voor Broedplaats Remise geldt:
Zodra we een leuke huurder vinden is deze ruimte vergeven. Dus reageer zo snel mogelijk door een mailtje te sturen naar marijke@urbanresort.nl

WERVING & SELECTIE:

We hebben per broedplaats een duidelijk profiel. Zo zijn we op zoek bij het Volkshotel/VKG met name naar recent afgestudeerde & juist oudere makers die met hun handen werken.
Broedplaats Stuart beschikt over een grote werkplaats, daar zoeken we beeldend kunstenaars die 3D objecten maken, in de overige ruimtes zijn diverse mogelijkheden. Broedplaats Koch wordt een kleine maatschappelijk betrokken community midden in de buurt, we zijn op zoek naar sociaal betrokken creatieve huurders die hier onderdeel van willen uitmaken.

Om in aanmerking te komen voor een ruimte moet je ten eerste naar een bezichtiging komen. Tijdens de bezichtigingen wordt meer informatie gegeven over de manier waarop je in aanmerking kunt komen voor een van de ruimtes. Deze informatie is binnenkort ook hieronder te downloaden.

CAWA & KORTINGSTARIEF:

Speciaal voor beroepskunstenaars heeft de gemeente Amsterdam een regeling, waarbij kunstenaars voorrang krijgen op een ruimte. Zowel voor de broedplaatsen Stuart, Koch en Remise geldt dat we ook CAWA ruimtes aanbieden. Volkshotel / Broedplaats VKG werkt niet met CAWA, maar kent wel een kortingstarief, waar je in bepaalde gevallen voor in aanmerking kunt komen. Lees meer over de CAWA: hier

Meld je nu aan voor een of meerdere bezichtigingen!